
Składniki
marynata:
2 łyżki
2 łyżki
pozostałe składniki:
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w grube plastry. Następnie wymieszaj w miseczce olej i Przyprawę do karkówki Knorr.
Krok 2
Obtocz mięso w marynacie, pozostaw w niej na około 10 minut.
Krok 3
Pokrój cebulę i paprykę w plastry.
Krok 4
Obsmaż steki z karkówki na patelni z obu stron, po czym dodaj cebulę oraz paprykę. Duś całość pod przykryciem jeszcze przez około 5 minut. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Steki z karkówki
Dziś na obiad tradycyjne danie kuchni polskiej. Steki z karkówki gościły na naszych stołach nieraz, ale zawsze warto przygotować tę klasyczną potrawę inaczej niż zwykle. Podaj ją, z czym chcesz – z ziemniakami, chlebem, ulubioną sałatką. Stek z karkówki wieprzowej odnajdzie się w każdym zestawie!
Dla kogo?
Dla entuzjastów tradycyjnych obiadów z mięsem. Stek z karkówki wieprzowej posmakuje każdemu!
Na jaką okazję?
Na codzienny lub niedzielny obiad. Steki to dobry wybór również na rodzinne przyjęcie. To danie zawsze się uda!
Czy wiesz, że?
Jeśli masz czas, zostaw mięso w marynacie na kilka godzin. Będzie jeszcze smaczniejsze!
Dla urozmaicenia
Stek z karkówki będzie dobrze smakować w towarzystwie sałatki ze świeżych warzyw.