
Składniki
1 łyżka
5 łyżek
0.5 łyżki
4 łyżki
0.5 łyżki
4 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj schab i podziel na kotlety.
Krok 2
Wszystkie składniki marynaty dokładniej wymieszaj i włóż do niej steki. Następnie odłóż w chłodne miejsce na 3 godziny.
Krok 3
Piecz około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej