Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
203 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

120 osób wydrukowało

Pobierz pdf

202 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

0.5 pęczka

10 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz cebulę, pozbaw środka paprykę.

Krok 2

Przełóż warzywa wraz z serkiem kremowym, bazylią i zawartością opakowania Sos sałatkowy Knorr do malaksera i zmiksuj wszystko na gładką masę.

Krok 3

Rozgrzej grillową patelnię z olejem i smaż steki 5-6 minut z każdej strony.

Krok 4

Podawaj stek z położoną na nim masą serkowo-ziołową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Steki z indyka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Stek wołowy z dipem serowo-ziołowymStek wołowy z dipem serowo-ziołowym

Soczyste mięso i wyrazisty sos – jeśli lubisz to połączenie, spróbuj naszego przepisu na stek wołowy z dipem serowo-ziołowym. Proste danie, z zaledwie kilku składników, które pasują do siebie doskonale, będzie dobrym sposobem na obiad, zarówno na co dzień, jak i podczas uroczystości. Mięso przed grillowaniem odłóż na chwilę, by gotowe było miękkie i soczyste, a potem osusz je delikatnie ręcznikiem. Rozgrzej mocno patelnię i kładź na niej steki. Pamiętaj, żeby ich nie nakłuwać (nie używaj widelca), lepiej obracać je za pomocą łopatki lub szczypców – dzięki temu nie stracą soków i mięso będzie delikatne. Jeśli chcesz urozmaicić proponowany dip, dopraw go ziołami prowansalskimi lub pietruszką. Potem składniki sosu dokładnie zmiksuj. Stek wołowy z sosem serowo-ziołowym dobrze będzie pasować z frytkami (mogą być też karbowane) lub ziemniakami pieczonymi w mundurkach. Danie możesz podać również na rukoli lub z grillowanymi warzywami (bakłażan, cukinia, papryka, cebula). Sprawdź nasz przepis i koniecznie podziel się swoją opinią.