Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną
łatwe
178 osób zapisało

Składniki
500 gramów
2 opakowania
0.5 opakowania
2 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
8 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso skrop oliwą, posyp przyprawą do mięs i natrzyj mięso. Następnie usmaż na grillu po 5-8 minut z każdej strony. Wystudzone mięso pokrój w cienkie plastry w poprzek włókien.
Krok 2
Sos sałatkowy wymieszaj z 6 łyżkami wody i taką samą ilością oliwy.
Krok 3
Wszystkie warzywa wymieszaj w misce wraz z sosem i wymieszaj.
Krok 4
Sałatkę przełóż na talerze a na wierzchu rozłóż plastry wołowiny. Gotową sałatkę podawaj z grillowaną bagietką.

Dobra rada:
Zamiast wołowiny możesz użyć nap. Mięsa z kurczaka lub indyka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną
Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną to połączenie świeżych, chrupiących warzyw ze szlachetnym mięsem z rostbefu. Użyj mieszanki sałat (np. lodowej, masłowej, roszponki), żeby danie było jak najbardziej urozmaicone. Dobrze będzie pasować także włoska cykoria, czyli radicchio. Czerwoną paprykę pokrój w cienkie, długie paski – możesz też wymieszać kilka kolorów tego warzywa. Dodaj plasterki świeżych ogórków oraz czerwoną cebulę i kukurydzę z puszki. Wszystkie warzywa przełóż do miski i dokładnie wymieszaj z sosem typu greckiego, a następnie wyłóż porcje na talerze. Wołowinę upiecz na grillu, najlepiej w całości, aby pozostała soczysta. Pokrój ją w poprzek włókien w cienkie paski, i układaj je na talerzach z sałatą. Opcjonalnie możesz polać ją sosem czosnkowym. Podawaj z grillowaną bagietką albo innym pieczywem – pasować będzie ciabatta albo pita. To danie znakomicie nadaje się do serwowania nie tylko jako przekąska, ale może stanowić również samodzielny obiad czy kolację – zwłaszcza latem. Przygotuj wołowinę w zupełnie nowej odsłonie!