Prosta sałatka na grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosta sałatka na grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

68

heart
607 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1151 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1584 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

150 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj w miseczce z 3 łyżkami wody oraz oliwą.

Prosta sałatka na grilla - Krok 1

Krok 2

Sałatę porwij lub pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do salaterki. Cebulę pokrój w cienkie plasterki i porozdzielaj je tak, aby powstały krążki. Następnie rozłóż na sałacie.

Prosta sałatka na grilla - Krok 2

Krok 3

Fetę pokrój w dość grubą kostkę – około 1,5-2 cm – i porozrzucaj po wierzchu sałaty. Na koniec wszystko polej przygotowanym sosem Knorr i oprósz oregano.

Prosta sałatka na grilla - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosta sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosta sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosta sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosta sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosta sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosta sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosta sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prosta sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Prosta sałatka na grillaProsta sałatka na grilla

Jeśli szukasz sposobu na prostą i smaczną sałatkę, której użyjesz jako dodatku do mięsa – właśnie taki znalazłeś. Jej przygotowanie zajmuje jedynie kwadrans. Sezon letni rozpoczęty, czyli pora wyciągnąć grilla, zaprosić znajomych, usmażyć kiełbaski i karkówkę. Nie zapomnij o chrupiącej sałacie, która jest niezastąpionym dodatkiem do mięs. Wybierz sałatę lodową. Świeżą sałatę można poznać po korzeniu, który powinien być jasny i twardy, a liście nie powinny być odbarwione i poszarpane. Sałata lodowa jest niewielka i cięższa od zwykłej. Połącz ją z czerwoną cebulą, pokrojoną w krążki oraz słonym, pokrojonym w kostkę serem feta. Sos grecki wymieszaj z trzema łyżkami wody i z trzema łyżkami oliwy z oliwek. Na koniec polej sałatę przygotowanym sosem i oprósz oregano. Przepis ten sprawdzi się także do mięs serwowanych na obiad.