Sałatka bazyliowo-ziołowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka bazyliowo-ziołowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrój w piórka.

Krok 2

Pomidory przekrój na połówki a sałaty porwij na mniejsze kawałki.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu – dodaj pokrojoną w cienkie paski bazylię i wymieszaj.

Krok 4

Składniki wymieszaj ze sobą i polej przygotowanym sosem sałatkowym Knorr. Udekoruj listkami bazylii.

Krok 5

Składniki mieszamy ze sobą i polewamy sosem Knorr. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej