Roladki z polędwicy wieprzowej - z piekarnika | Przepisy.pl pixel

Roladki wieprzowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

110

heart
3561 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1854 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2562 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

200 gramów

2 sztuki

400 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby oraz jedną cebulę pokrój w paski i przesmaż. Dodaj posiekany czosnek, szpinak i smaż chwilę razem. Dopraw do smaku.

Roladki wieprzowe - Krok 1

Krok 2

Oczyszczoną polędwiczkę przekrój wzdłuż, nie docinając do końca. Rozłóż jak książkę, przykryj folią spożywczą i rozbij tłuczkiem na cienki płat.

Roladki wieprzowe - Krok 2

Krok 3

Aby mięso nabrało wyrazistego smaku, posyp je Przyprawą do mięs Knorr. Nałóż wystudzony szpinak z grzybami i całość zroluj ścisło. Tak przygotowaną roladę odłóż do lodówki na 30 minut.

Roladki wieprzowe - Krok 3

Krok 4

Po tym czasie mięso oprósz mąką i przesmaż z każdej strony. Pozostałą cebulę pokrój w piórka, wsyp na patelnię i przesmaż z mięsem. Dopraw majerankiem.

Roladki wieprzowe - Krok 4

Krok 5

Całość zalej 500 ml wrzącej wody, dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, który podkreśli smak dania. Zmniejsz ogień i duś mięso pod przykryciem 15 minut.

Roladki wieprzowe - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Do farszu możesz dodać łyżkę bułki tartej, aby go zagęścić. Bułka wchłonie nadmiar płynu.

47

Opinie o przepisie

  • Laura Biagiotti

    Laura Biagiotti , 25.07.2020

    Jest przepyszne zarówno jako ciepłe danie i jako zimna płyta . Ja podałam z saładkami .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Szczerbak

    Marzena Szczerbak , 14.04.2018

    A u mnie nie wyświetlają się produkty tylko gramatury , :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusława Kątna

    Bogusława Kątna , 26.07.2016

    super,pyszne i delikatne miesko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Kiszakiewicz

    Marek Kiszakiewicz , 30.11.2014

    Na szczaw ze szpinakiem!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Batsch

    Halina Batsch , 30.11.2014

    Grzyby tak ale szpinak nigdy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szotek

    Anna Szotek , 30.11.2014

    Tylko grzyby...nie cierpię szpinaku...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Cianciara

    Jerzy Cianciara , 30.11.2014

    To prawda Droga Pani Urszylo,58 lat temu!Może wtedy szpinak był inny bo mdli mnie do tej pory!,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Krefta

    Urszula Krefta , 30.11.2014

    Ciekawe zestawienie grzyby i szpinak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Krefta

    Urszula Krefta , 30.11.2014

    Kiedy to było

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Romek Czomko

    Halina Romek Czomko , 30.11.2014

    kapitalne, przyłączam się.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Dabrowska

    Krystyna Dabrowska , 30.11.2014

    chyba pojadę na poczęstunek!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Łopacińska-Sobczak

    Jadwiga Łopacińska-Sobczak , 30.11.2014

    zjadłabym ale nie ma mi kto tego przygotawać :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Krawczyński

    Jacek Krawczyński , 30.11.2014

    mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Robert

    Krzysztof Robert , 30.11.2014

    Poproszę raz taki zestaw :P Bo smakowicie wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński , 30.11.2014

    a jak to nadziać na widelec

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Diana Diana

    Diana Diana , 30.11.2014

    Wyglada pysznie ale ja jestem na diecie 600 k kalorii

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józef Cęcak

    Józef Cęcak , 30.11.2014

    Ale ja jednak nie skożystam - życzę smacznego wszystkim

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Kuźma

    Maria Kuźma , 30.11.2014

    SMACZNEGO

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Zyber

    Iwona Zyber , 30.11.2014

    Szpinak jest bardzo zdrowy,a przy tym się nie tyje.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Cianciara

    Jerzy Cianciara , 30.11.2014

    Szpinak jest be!Karmili mnie tym świństwem w przedszkolu!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabella Kopeć

    Izabella Kopeć , 29.11.2014

    Pyszności

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Sokołowski

    Marek Sokołowski , 29.11.2014

    Tamten ziutek niech przyniesie troszkę do domciu ;))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Sokołowski

    Marek Sokołowski , 29.11.2014

    kiedy na ten obiadek ???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesława Dybała

    Wiesława Dybała , 29.11.2014

    ... poproszę o adres ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Kozikowski

    Robert Kozikowski , 29.11.2014

    Proszę nie robić mi.smaka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Czajka

    Roman Czajka , 29.11.2014

    Takie jedzenieb to ja uwielbiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Włodzimierz Makarewicz

    Włodzimierz Makarewicz , 29.11.2014

    No Aniu smaczego wole karkowke

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Andruszak

    Ela Andruszak , 29.11.2014

    Kocham szpinak1

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Pieczko

    Grzegorz Pieczko , 29.11.2014

    Mozna dodac troche sera cheddar do farszu wyostrzy smak a szpinak to jest dla koloru mozna go dowolnie doprawic w sumie danie ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Bajda

    Jerzy Bajda , 29.11.2014

    szpinak beeeeeeeeeeeeeeee

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki wieprzoweRoladki wieprzowe

Wyśmienite roladki z polędwiczki wieprzowej z doskonałym farszem to propozycja wykwintnego oraz prostego dania. Zaserwuj je na obiad i oczaruj wszystkich tą niezwykłą potrawą. Nadzienie to doskonałe połączenie idealnie dobranych smaków. Przesmażone grzyby i cebula z dodatkiem czosnku, świeżego szpinaku i aromatycznych przypraw, tworzą wzorową kompozycję. Gotowym farszem nadziej delikatnie oczyszczoną polędwiczkę. Pamiętaj żeby nie nacinać jej do samego końca i rozbić tłuczkiem na cienki blat. Gotową roladę odłóż do lodówki. Później smaż mięso na złoty kolor, a po czasie dodaj do niego cebulę i pachnący majeranek. Dodaj wodę i esencję do duszonych mięs Knorr. Wydobędzie ona głębszy smak dania. Aksamitne roladki z pysznym farszem podawaj z kaszą i wybornym sosem i rozkoszuj się ich doskonałym smakiem!