
Składniki
600 gramów
1 sztuka
200 gramów
2 sztuki
400 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżka
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby oraz jedną cebulę pokrój w paski i przesmaż. Dodaj posiekany czosnek, szpinak i smaż chwilę razem. Dopraw do smaku.

Krok 2
Oczyszczoną polędwiczkę przekrój wzdłuż, nie docinając do końca. Rozłóż jak książkę, przykryj folią spożywczą i rozbij tłuczkiem na cienki płat.

Krok 3
Aby mięso nabrało wyrazistego smaku, posyp je Przyprawą do mięs Knorr. Nałóż wystudzony szpinak z grzybami i całość zroluj ścisło. Tak przygotowaną roladę odłóż do lodówki na 30 minut.

Krok 4
Po tym czasie mięso oprósz mąką i przesmaż z każdej strony. Pozostałą cebulę pokrój w piórka, wsyp na patelnię i przesmaż z mięsem. Dopraw majerankiem.

Krok 5
Całość zalej 500 ml wrzącej wody, dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, który podkreśli smak dania. Zmniejsz ogień i duś mięso pod przykryciem 15 minut.


Dobra rada:
Do farszu możesz dodać łyżkę bułki tartej, aby go zagęścić. Bułka wchłonie nadmiar płynu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Roladki wieprzowe
Wyśmienite roladki z polędwiczki wieprzowej z doskonałym farszem to propozycja wykwintnego oraz prostego dania. Zaserwuj je na obiad i oczaruj wszystkich tą niezwykłą potrawą. Nadzienie to doskonałe połączenie idealnie dobranych smaków. Przesmażone grzyby i cebula z dodatkiem czosnku, świeżego szpinaku i aromatycznych przypraw, tworzą wzorową kompozycję. Gotowym farszem nadziej delikatnie oczyszczoną polędwiczkę. Pamiętaj żeby nie nacinać jej do samego końca i rozbić tłuczkiem na cienki blat. Gotową roladę odłóż do lodówki. Później smaż mięso na złoty kolor, a po czasie dodaj do niego cebulę i pachnący majeranek. Dodaj wodę i esencję do duszonych mięs Knorr. Wydobędzie ona głębszy smak dania. Aksamitne roladki z pysznym farszem podawaj z kaszą i wybornym sosem i rozkoszuj się ich doskonałym smakiem!