Makaron chiński - przepis z mieszanką, jak zrobić | Przepisy.pl pixel

Szybki makaron chiński

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

100

heart
814 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

982 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2030 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

50 mililitrów

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj. Gdy tylko zmięknie, natychmiast go odcedź.

Szybki makaron chiński   - Krok 1

Krok 2

W woku lub na patelni podsmaż posiekany czosnek.

Szybki makaron chiński   - Krok 2

Krok 3

Po chwili wrzuć mieszankę warzyw.

Szybki makaron chiński   - Krok 3

Krok 4

Dodaj makaron i dopraw potrawę sosem sojowym oraz olejem sezamowym.

Szybki makaron chiński   - Krok 4

Krok 5

Następnie przesuń składniki na bok i wbij jajka. Zamieszaj je, a gdy zaczną się ścinać, połącz z resztą dania.

Szybki makaron chiński   - Krok 5

Krok 6

Fix Knorr wymieszaj z 50 ml wody i wlej na patelnię. Całość smaż jeszcze chwilę. Przed podaniem posyp posiekaną kolendrą i kiełkami.

Szybki makaron chiński   - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki makaron chiński   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki makaron chiński   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki makaron chiński   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki makaron chiński   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki makaron chiński   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki makaron chiński   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki makaron chiński   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki makaron chiński   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybki makaron chiński  Szybki makaron chiński

Szybko, ale za to rozmachem! Nie trzeba wyjeżdżać do dalekich Chin, żeby posmakować tamtejszej kuchni. Makaron po chińsku w kwadrans odkryje przed Tobą orientalne smaki i aromaty. Daj mu szansę!

Dla kogo?

Makaron po chińsku ma przepis idealny dla wszystkich zabieganych, bo wystarczy zaledwie 15 minut, aby go przyrządzić. A smak z pewnością Cię nie zawiedzie!

Na jaką okazję?

Na szybki obiad albo na kolację. I zawsze wtedy, gdy chcesz zasmakować kuchni świata, ale nie masz ochoty na trudne czy wymagające czasu przepisy.

Czy wiesz, że?

Kolendra to roślina o bardzo silnym zapachu. Jest popularna w kuchni azjatyckiej i pełni jedną z głównych ról w mieszance przyprawowej curry.

Dla urozmaicenia

Przepis na makaron chiński możesz urozmaicić, dodając puszkę pędów bambusa. Będzie jeszcze bardziej orientalnie!