
Składniki
4 sztuki
15 dekagramów
1 łyżka
2 sztuki
1 pęczek
25 dekagramów
100 gramów
100 mililitrów
1 łyżka
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj dymkę, po czym połowę podsmaż na oliwie. Pokrój i dodaj pomidory, krótko je podduś, a następnie całość ostudź.
Krok 2
Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Odkrój wierzch z papryk i oczyść je z nasion.
Krok 3
Ser feta pokrój w kostkę, a orzechy włoskie pokrusz. Następnie wymieszaj śmietanę z fetą, dodaj orzechy, pietruszkę, kukurydzę oraz podsmażoną cebulę z pomidorami.
Krok 4
Dopraw powstałą masę przyprawą Knorr oraz pieprzem.
Krok 5
Napełnij papryki przygotowanym farszem, przykryj odciętą częścią i włóż do piekarnika na 30 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia posyp je pozostałą dymką. Podawaj danie udekorowane listkami ziół.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Słodka papryka faszerowana serem feta
Papryki faszerowane to prawdziwy hit w sezonie letnim oraz jesiennym. Nadziewamy je najczęściej mięsem lub ryżem. Dziś papryka faszerowana serem feta zapiekana w piekarniku. Idealne danie na lekki obiad bądź kolację.
Dla kogo?
Dla miłośników nadziewanych warzyw. Papryka faszerowana fetą z dodatkiem pomidorów, kukurydzy i orzechów włoskich to smak, którego nie da się zapomnieć. Przekonaj się!
Na jaką okazję?
Na obiad lub kolację. Urządzasz przyjęcie? Papryka faszerowana serem sprawdzi się jako niebanalna przystawka.
Czy wiesz, że?
Feta to grecki ser produkowany z mleka owczego i koziego lub tylko owczego. Od 2002 roku feta jest nazwą chronioną, zastrzeżoną tylko dla serów z Grecji.
Dla urozmaicenia
Masz paprykę w innym kolorze? Żółte lub zielone papryki faszerowane z serem feta będą równie smaczne.