Penne rigatte z orzechowym pesto i serem
łatwe
330 osób zapisało

Składniki
500 gramów
2 opakowania
2 sztuki
15 sztuk
60 gramów
400 mililitrów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.

Krok 2
Przygotuj pesto – zmiksuj liście bazylii, czosnek, orzechy włoskie oraz zawartość opakowań sosu Knorr, dolewając oliwę i śmietanę.

Krok 3
Dodaj parmezan.

Krok 4
Do miski wyłóż makaron, wymieszaj z sosem.

Krok 5
Udekoruj liśćmi bazylii i podawaj gorące.


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej