
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włóż paprykę do piekarnika i piecz przez 20 minut. Po wyjęciu wystudź, zdejmij skórkę i pokrój w dużą kostkę.
Krok 2
Sparz pomidory wrzątkiem i obierz ze skórki. Obierz również ogórki. Pomidory i ogórki pokrój w dużą kostkę, cebulę w krążki. Wrzuć warzywa do miski i wymieszaj.
Krok 3
Zetrzyj ser feta na tarce i posyp nim warzywa.
Krok 4
Wymieszaj Sos sałatkowy grecki Knorr z oliwą z oliwek oraz wodą. Dodaj również przyprawę w mini kostkach Knorr. Wymieszaj całość delikatnie z sosem. Gotową sałatkę podawaj w małych miseczkach.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka szopska
Sałatka szopska to łatwa w przyrządzeniu i charakterystyczna dla kuchni bułgarskiej przystawka. Jej sekret to dodatek sera szopskiego lub innego o słonym posmaku. Wykorzystać więc możesz do niej np. grecką fetę. Wybrany ser pokrusz lub zetrzyj. Następnie posyp nim warzywa – dzięki takiemu zabiegowi całość będzie się efektownie prezentowała. Przygotowując tę sałatkę, sięgnij po młode pomidory, papryki i ogórki. Opcjonalnie paprykę wstaw do piekarnika i piecz do momentu, aż stanie się miękka. Całość dopełnią krążki cebuli – czerwonej lub mniej intensywnej w smaku sałatkowej. Danie skrop oliwą z oliwek oraz kompozycją suszonych ziół. Doskonale sprawdzi się np. sos sałatkowy z włoskimi ziołami: bazylią, oregano i tymiankiem. Sałatkę podawaj schłodzoną, z dodatkiem chrupiących grzanek lub z francuską bagietką. Serwuj ją ułożoną warstwowo w niewielkiej salaterce i udekorowaną, np. liśćmi kolendry lub koperkiem. Sałatka szopska świetnie sprawdzi się nie tylko jako danie na codzienny obiad, ale również jako poczęstunek na przyjęciu.