
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Ogórka obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2
Papryki oczyszczone z gniazd nasiennych pokrój w kostkę. Ostre papryczki pokrój w cienkie plasterki. Cebulę drobno posiekaj.

Krok 3
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą z oliwek.

Krok 4
Warzywa wymieszaj, połącz z sosem, a potem podziel na 4 talerzyki. Posyp pokruszonym serem i udekoruj ostrymi papryczkami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka bułgarska
Cechą charakterystyczną bułgarskiej kuchni jest jej nawiązanie zarówno do dań europejskich, jak i bliskowschodnich. Sałatka bułgarska to jedna z najbardziej znanych potraw, które znajdziecie na bułgarskich stołach. Prosta, szybka i przede wszystkim pyszna – to cechy identyfikujące tę sałatkę. Przygotowywana tradycyjnie od wielu lat, stała się popularna również w niektórych częściach Serbii, Macedonii Północnej i Czarnogóry. Surówka bułgarska to przepis nieskomplikowany. Skorzystajcie z naszej propozycji, a przekonacie się, że warto częściej serwować tę potrawę w swoim domu.
Dla kogo?
Bułgarska sałatka szopska to pomysł dla każdego! Pokochają ją przede wszystkim miłośnicy prostych i szybkich dodatków do dań.
Na jaką okazję?
Sałatka bułgarska doskonale sprawdzi się jako przystawka lub samodzielny posiłek, serwowany na śniadanie lub szybki lunch w pracy.
Czy wiesz, że?
Sałata szopska, czyli inaczej bułgarska, swoją nazwę wzięła od określenia mieszkańców Sofii, których tradycyjnie nazywano Szopi.
Dla urozmaicenia:
Sałatkę możecie wzbogacić siekanymi orzechami włoskimi, które wysypcie na wierzch dania, tuż przed jego podaniem.