Sałatka grecka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka grecka

Autor: margo28

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na spód miseczki ułóż połowę umytych i porwanych dość drobno liści sałaty.

Krok 2

Na nich wyłóż trzy pomidory, pokrojone wcześniej w ósemki.

Krok 3

Następnie ułóż ogórka pokrojonego w kostkę i cebulę pociętą w pióra.

Krok 4

Przykryj resztą sałaty, ozdób pomidorami, a całość posyp warstwą kawałków fety wymieszanymi z oliwkami.

Krok 5

Przygotuj Sos sałatkowy Knorr zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i polej przygotowanym sosem sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej