
Składniki
2 łyżki
50 gramów
2 sztuki
100 gramów
3 łyżki
1 sztuka
200 gramów
100 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente, schłodź w zimnej wodzie i po przecedzeniu skrop olejem.
Krok 4
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody a następnie z majonezem i musztardą. wymieszaj warzywa i makaron z sosem.
Krok 5
Pokrój drobno szynkę i posyp nią sałatkę. Podawaj.
Krok 2
Kalafiora podziel na różyczki, a selera oraz marchew pokrój w kostkę.
Krok 3
Warzywa ugotuj w osolonej wodzie, po czym ostudź i wymieszaj z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej