
Składniki
0.5 pęczka
1 pęczek
12 sztuk
250 gramów
null
6 sztuk
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mozzarellę pokrój na 2cm plastry. Szynkę pokrój wzdłuż na paski. Paskami owiń kawałki sera.
Krok 2
Posyp bazylią i udekoruj liśćmi bazylii. Posyp pieprzem. Całość przewiąż szczypiorkiem, by się nie rozpadło.
Krok 3
Ułóż na półmisku na liściach rukoli, udekoruj pomidorami koktajlowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej