Świderki z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świderki z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

400 gramów

4 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente i odcedź. Umyj pomidory i sparz. Obierz ze skóry i pokrój w kostkę.

Krok 2

Do warzyw dodaj pomidory i smaż wszystko ok. 5 minut. Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 3

Cukinie umyj, odetnij końcówki i pokrój w paski. Cebule obierz i drobno pokrój, podsmaż na oleju. Wrzuć cukinię i wszystko razem przesmaż.

Krok 4

Pod końiec smażenia wlej śmietanę i zagotuj. Przygotowany sos wymieszaj z makaronem i dopraw pieprzem.

Krok 5

Wszystko przed dodaniem posyp bazylią i prażonymi ziarenkami słonecznika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej