Naleśniki z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z pieczarkami

Autor: Julia Gawrońska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

1 szczypta

500 gramów

1 sztuka

50 gramów

1 szczypta

180 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej, dość rzadkiej masy (ilość składników podawałam orientacyjnie, zawsze sypię "na oko").

Krok 2

Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.

Krok 3

W międzyczasie kroimy drobno cebulkę i smażymy aż do zeszklenia.

Krok 4

Kroimy pieczarki w dość drobne plasterki, solimy dość solidnie i smażymy (najlepiej na woku lub sporej patelni).

Krok 5

Z fix Knorr robimy sos na bazie 180 ml wody oraz 2 łyżki jogurtu i pieprz do smaku- mieszamy zimne w osobnym garnku. Gdy pieczarki i cebulka są już dobrze usmażone łączymy wszystkie składniki razem i gotujemy do zgęstnienia sosu.

Krok 6

Nakładamy pieczarki z sosem na naleśnik, zawijamy w trójkącik, maczamy w mleku, następnie w bułce tartej i smażymy do zarumienienia.

Krok 7

Tak przygotowane naleśniki polewamy na talerzu niewielką ilością sosu i posypujemy serem żółtym. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Mini pizza
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej