Nalesniki z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nalesniki z mięsem mielonym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

null

0.5 kilograma

null

2 łyżki

0.5 litra

2 sztuki

300 gramów

2 łyżki

300 gramów

2 łyżki

null

0.5 kilograma

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto, czyli mąkę, jajka, mleko wymieszaj, ubij i smaż naleśniki.

Krok 2

Cebule posiekaj, podsmaż.

Krok 3

Mięso mielone wymieszaj z przyprawami i usmaż, dodaj cebulkę.

Krok 4

Pieczarki pokrój w talarki, posyp Delikatem Knorra i przesmaż na 2 łyżkach oleju.

Krok 5

Na połowę naleśnika nakładaj farsz, trochę pieczarek i posyp żółtym startym serem. Złóż na pół i posyp wierzch serem

Krok 6

Zapiekaj naleśniki przez 10 minut tak by rozpuścił się ser. Posyp natka pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nalesniki z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nalesniki z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nalesniki z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nalesniki z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nalesniki z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nalesniki z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nalesniki z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nalesniki z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej