Naleśniki z jarskim farszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z jarskim farszem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

200 gramów

1 szczypta

250 mililitrów

2 sztuki

50 gramów

250 gramów

null

2 łyżki

1 sztuka

0.5 opakowania

null

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, jajka, mąkę, wodę i łyżeczkę oleju zmiksuj.

Krok 2

Na rozgrzanym tłuszczu upiecz naleśniki.

Krok 3

Oczyszczone pieczarki pokrój na małe kawałki, podsmażyć na rozgrzanym oleju i wystudź.

Krok 4

Ogórka pokrój na plastry, pomidora w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj, a ser zetrzyj na tarce. Składniki dodaj do pieczarek.

Krok 5

Kukurydzę odsącz i dorzuć do warzyw. Przypraw solą i pieprzem, natką i wymieszaj.

Krok 6

Gotowym farszem posmaruj naleśniki, zawinąć formując pakieciki. Podawaj z sosem czosnkowym.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z jarskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z jarskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z jarskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z jarskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z jarskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z jarskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z jarskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z jarskim farszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Jajka faszerowane guacamole
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej