Naleśniki z mięsem i jarzynami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z mięsem i jarzynami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

45

heart
817 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

683 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1027 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 opakowanie

1 litr

2 sztuki

1 łyżeczka

60 mililitrów

2 łyżki

1 szklanka

0.5 pęczka

ciasto:

0.25 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, zalej gorącą wodą i gotuj pod przykryciem. Warzywa oczyść, umyj, obierz i dodaj pod koniec gotowania do mięsa.

Naleśniki z mięsem i jarzynami - Krok 1

Krok 2

Ugotowane mięso z warzywami wyciągnij z wywaru, ostudź i zmiel przez maszynkę do mielenia mięsa.

Naleśniki z mięsem i jarzynami - Krok 2

Krok 3

Cebule pokrój w kostkę i podsmaż. Dodaj zmielone mięso z warzywami oraz majeranek.

Naleśniki z mięsem i jarzynami - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj w szklance wody i wlej do mięsa. Dobrze wymieszaj. Całość duś, aż farsz zrobi się gęsty i cały płyn odparuje.

Naleśniki z mięsem i jarzynami - Krok 4

Krok 5

Mąkę przesiej do naczynia, dodaj mleko, wodę, jajko, sól i wszystko wymieszaj na jednolitą masę.

Naleśniki z mięsem i jarzynami - Krok 5

Krok 6

Patelnię posmaruj masłem i rozgrzej. Wlej porcję ciasta i rozprowadź na całej patelni. Smaż z obu stron.

Naleśniki z mięsem i jarzynami - Krok 6

Krok 7

Gotowe naleśniki posmaruj nadzieniem i zwiń. Przed podaniem podgrzej w piekarniku i posyp posiekaną zieloną pietruszką.

Naleśniki z mięsem i jarzynami - Krok 7
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Danuta  S-K

    Danuta S-K , 25.10.2016

    super.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z mięsem i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z mięsem i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z mięsem i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z mięsem i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z mięsem i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z mięsem i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z mięsem i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z mięsem i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki z mięsem i jarzynamiNaleśniki z mięsem i jarzynami

Potrzebujesz prostego i sprawdzonego sposobu na przygotowanie wytrawnych naleśników? Zatem koniecznie wypełnij je mięsno-warzywnym farszem z tego przepisu. Aby go przyrządzić, na początek będziesz potrzebować kawałka wołowiny, np. z łopatki, a także pęczka włoszczyzny. Mięso oczyść, umieść w garnku, zalej wodą i doprowadź do wrzenia. Gotuj do miękkości, pod koniec dodając obrane jarzyny. Ugotowaną wołowinę i warzywa przestudź, a następnie zmiel w maszynce. Powstałą masę podsmaż na patelni z dodatkiem pokrojonej w kostkę cebuli – do przyprawienia użyj szczypty majeranku oraz mieszanki przeznaczonej do stroganoffa. Zmiksuj mąkę, mleko, jajka i wodę, aby powstało gładkie ciasto. Na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu smaż z niego cienkie naleśniki. Gotowe placki posmaruj nadzieniem i zawiń, a przed podaniem zapiecz w piekarniku. Jeśli chcesz, posyp je wcześniej startym żółtym serem. Serwuj udekorowane drobno posiekaną natką pietruszki. Przyrządź coś pysznego z naszym przepisem na naleśniki z mięsem i jarzynami.