Ryba po bengalsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba po bengalsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 mililitrów

6 łyżek

2 sztuki

null

1 sztuka

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 sztuki

1 kilogram

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój na kawałki, pomidory, cebule, chili i kolendrę drobno posiekaj.

Krok 4

Do miski wrzuć pomidory, zielone chili, cebulę, czosnek, imbir oraz olej z gorczycy oraz kostkę Knorr. Wszystko zmiksuj.

Krok 6

Na paście ułóż kawałki ryby, wlej wodę i duś przez ok. 20 minut bez przykrycia. Rybę podawaj z ryżem posypaną kolendrą.

Krok 2

Kurkumę wymieszaj z solą i oprósz nią rybę.

Krok 3

Na rozgrzany olej kukurydziany wrzucaj kawałki ryby i usmaż je na złoto z obu stron. Następnie rybę wyjmij i odsącz.

Krok 5

Pastę wrzuć na patelnię i smaż, aż uzyska jasnobrązową barwę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej