
Składniki
2 sztuki
150 mililitrów
6 łyżek
2 sztuki
null
1 sztuka
null
1 łyżeczka
1 łyżeczka
4 sztuki
1 kilogram
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój na kawałki, pomidory, cebule, chili i kolendrę drobno posiekaj.
Krok 4
Do miski wrzuć pomidory, zielone chili, cebulę, czosnek, imbir oraz olej z gorczycy oraz kostkę Knorr. Wszystko zmiksuj.
Krok 6
Na paście ułóż kawałki ryby, wlej wodę i duś przez ok. 20 minut bez przykrycia. Rybę podawaj z ryżem posypaną kolendrą.
Krok 2
Kurkumę wymieszaj z solą i oprósz nią rybę.
Krok 3
Na rozgrzany olej kukurydziany wrzucaj kawałki ryby i usmaż je na złoto z obu stron. Następnie rybę wyjmij i odsącz.
Krok 5
Pastę wrzuć na patelnię i smaż, aż uzyska jasnobrązową barwę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej