Kotlety z łososia - rybne kotleciki: mielone | Przepisy.pl pixel

Kotlety rybne z łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

55

heart
1081 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

504 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

956 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.6 kilograma

2 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

300 gramów

15 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek posiekaj. Podsmaż na tłuszczu, do momentu, gdy nabiorą rumianego koloru.

Kotlety rybne z łososia - Krok 1

Krok 2

Oczyść łososia ze skóry i ości. Zmiel w maszynce. Koperek posiekaj.

Kotlety rybne z łososia - Krok 2

Krok 3

Mielone mięso dopraw sokiem z cytryny, podsmażoną cebulką z czosnkiem oraz przyprawą Knorr. Dodaj posiekany koperek i ostrą paprykę.

Kotlety rybne z łososia - Krok 3

Krok 4

Dodaj jajka i wyrób masę. Jeśli uznasz, że jest zbyt rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej. Formuj kotlety.

Kotlety rybne z łososia - Krok 4

Krok 5

Panieruj kotlety w bułce tartej i smaż z obu stron po 6 minut.

Kotlety rybne z łososia - Krok 5

Krok 6

Przygotuj Sos Koperkowy Knorr według przepisu na opakowaniu.

Kotlety rybne z łososia - Krok 6

Krok 7

Panierowane kotlety z łososia podawaj z sosem i, na przykład z sałatką.

Kotlety rybne z łososia - Krok 7
1

Opinie o przepisie

  • Maria Pisula

    Maria Pisula , 12.07.2019

    Jest bardzo smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety rybne z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety rybne z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety rybne z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety rybne z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety rybne z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety rybne z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety rybne z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety rybne z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety rybne z łososiaKotlety rybne z łososia

Gdy twoje dzieci marudzą nad trzecimi w tym tygodniu mielonymi z mięsa wieprzowo-wołowego, w 45 minut przygotujesz im soczyste kotlety rybne ze zmielonego w maszynce łososia (bez skóry i ości). Kuchnia skandynawska jest godna uwagi chociażby ze względu na szerokie zastosowanie łatwo dostępnych świeżych ryb, które Skandynawowie smażą, gotują, grillują, wędzą, marynują, spożywają na surowo w postaci tatara, suszą na słońcu czy też konserwują soląc. Gotowe już mięso dopraw wyciśniętym sokiem z cytryny, podsmażoną na tłuszczu cebulą i czosnkiem, pachnącym koperkiem, ostrą papryką w proszku, przyprawą uniwersalną Delikat Knorr i zacznij wyrabiać zwartą masę na kotlety z dodatkiem jajek. Do tego przepisu możesz wykorzystać zapomniane, suche kajzerki, które po namoczeniu w mleku idealnie wzbogacą teksturę kotletów rybnych. Smak panierowanych usmażonych na złoto z obu stron kotlecików idealnie podkreśli Sos koperkowy Knorr, przygotowany według przepisu umieszczonego na opakowaniu.