
Składniki
0.5 kilograma
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz i odsącz filety. Obsyp Przyprawą do ryb Knorr i odstaw na godzinę. Następnie zmiel je w maszynce wraz z jedną cebulą.

Krok 2
Otrzymaną masę wymieszaj z jajkiem. Dodaj bułkę tartą i uformuj pulpety.
Krok 3
Drugą cebulę i pozostałe warzywa pokrój w plastry i ugotuj z nich wywar.
Krok 4
Wrzuć do niego pulpety i dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Gotuj przez 20 minut na małym ogniu.
Krok 5
Do wywaru dodaj odrobinę koncentratu pomidorowego.

Dobra rada:
Pulpety podawaj z ziemniakami i surówką z marchewki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pulpeciki rybne
Pulpety kojarzą nam się głównie z mięsem mielonym wołowym lub wieprzowym. Tymczasem pulpeciki rybne to doskonała dla nich alternatywa. Ten przepis powinny mieć w pamięci żony zapalonych wędkarzy, którzy wracają z połowów z dużą ilością mniejszych ryb. Pulpeciki z nich zrobione są naprawdę pyszne! Do wykonania tej potrawy najprościej użyć filetów z mintaja. Jeśli jednak masz leszcze, płotki, karpia lub inne ryby, po wypatroszeniu lekko je obgotuj. Dzięki temu zabiegowi będzie łatwiej oddzielić mięso od ości i skóry. Kawałeczki białego mięsa zmiel w maszynce używając najdrobniejszego sitka. Najlepiej zrób to dwukrotnie. Tak przygotowane mięso możesz doprawić i uformować z niego małe kulki. Doskonale będą smakowały z delikatnie pomidorowym sosem. Polej nim pulpety oraz ryż lub ziemniaczki, które podasz jako dodatek.