Pulpety w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

5 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

100 mililitrów

2 sztuki

20 dekagramów

20 dekagramów

1 szczypta

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę tartą zamocz w mleku. Rozgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek i zarumień drobno pokrojoną cebulę.

Krok 2

Do naczynia, w którym moczyła się bułka, włóż mięso, wymieszaj. Dodaj część posiekanego czosnku, przyrumienioną cebulę, jajko, sól, paprykę. Wyrób.

Krok 3

Ulep pulpety i ułóż je na patelni z resztą oliwy z oliwek. Duś do czasu, gdy się zarumienią.

Krok 4

Pomidory podgrzej na wolnym ogniu, dodaj je do pulpetów i duś 5 minut.

Krok 5

Ziemniaki wysusz w piekarniku i pokrój w kostkę, po czym połącz z pulpetami i pomidorami.

Krok 6

Wyłóż gotowe pulpety w pomidorach na talerz, posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej