Pulpeciki w sosie putanesca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki w sosie putanesca

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
50 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wymieszaj z odciśniętą bułką i przyprawami. Następnie uformuj małe, okrągłe pulpeciki.

Pulpeciki w sosie putanesca  - Krok 1

Krok 2

Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Oliwki pokrój w plasterki.

Pulpeciki w sosie putanesca  - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Zacznij powoli smażyć pulpeciki.

Pulpeciki w sosie putanesca  - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj czosnek i cebulkę. Smaż wszystko, aż nabierze rumianych kolorów.

Pulpeciki w sosie putanesca  - Krok 4

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 400 mililitrami wody i wlej na patelnię.

Pulpeciki w sosie putanesca  - Krok 5

Krok 6

Dodaj kapary i oliwki. Całość zagotuj. Podawaj posypane dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Najlepiej smakuje z pieczywem.

Pulpeciki w sosie putanesca  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki w sosie putanesca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki w sosie putanesca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki w sosie putanesca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki w sosie putanesca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki w sosie putanesca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki w sosie putanesca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki w sosie putanesca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki w sosie putanesca  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpeciki w sosie putanesca Pulpeciki w sosie putanesca

Mięso mielone wymieszaj z odciśniętą bułką i przyprawami. Następnie uformuj małe, okrągłe pulpeciki.