
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
1 opakowanie
100 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj drobno, cebulę posiekaj, a następnie przesmaż razem na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
W misce wymieszaj wszystkie składniki: mięso, Fix Knorr, kapustę z cebulą oraz ryż i jajko. Całość wyrób na gładką masę.
Krok 3
Formę do keksów wysmaruj margaryną i obsyp tartą bułką.
Krok 4
Następnie formę wypełnij mięsną masą, jej wierzch posyp resztą bułki. Następnie formę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. Podawaj z ziemniakami i z sosem pomidorowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej