Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

45

heart
676 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

402 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

597 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiel mięso, a marchew obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Dodaj ją do mięsa i wymieszaj, dodając jajko i Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr.

Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - Krok 1

Krok 2

Następie pozwól dziecku formować z masy niewielkie kulki (wielkości orzecha włoskiego). Gotowe kuleczki włóż na chwilę do lodówki.

Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - Krok 2

Krok 3

Do 0,5 litra wody dodaj kostkę rosołową wołową Knorr. Po zagotowaniu wrzucaj do niego gotowe pulpeciki i gotuj przez 5 minut.

Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - Krok 3

Krok 4

Na koniec dodaj Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut, delikatnie mieszając.

Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - Krok 4

Krok 5

Ugotuj ulubiony makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - Krok 5

Krok 6

Gotowe pulpeciki podawaj z ulubionym makaronem dziecka, polane sosem.

Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - Krok 6
2

Opinie o przepisie

  • Karolina

    Karolina , 26.07.2021

    Gdzie w składzie jest pomidor lub sos pomidorowy?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Dregier

    Ania Dregier , 24.02.2016

    Super smaczne i szybkie danie do zrobienia

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowymPulpety w sosie śmietanowo-paprykowym

Zmiel mięso, a marchew obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Dodaj ją do mięsa i wymieszaj, dodając jajko i Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr.