Zupa pomidorowa "niezwykła'' przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa "niezwykła''

Autor: marzena

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

200 gramów

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyć mięso i pokroić w grubą kostkę,jak dla gulaszu. Ugotować do miękkości, gdy dodać włoszczyznę i gotować ok. 30 minut. Marchew pokroić w plasterki.

Krok 2

Przepłukać groszek-jeśli to groch z puszki. Gdy marchew zmięknie dodać groch, liść laurowy i ziele angielskie. Gotować 10 minut.

Krok 3

Wcześniej oddzielnie ugotowany makaron dodać do zupy, zaprawić przecierem pomidorowym, dodać kostki Knorr. Gotować 3 minuty.

marzena

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa "niezwykła'' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa "niezwykła'' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa "niezwykła'' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa "niezwykła'' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa "niezwykła'' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa "niezwykła'' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa "niezwykła'' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa "niezwykła'' - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej