Zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

900 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu roztop masło. Włóż pokrojoną cebulę, podsmażaj do miękkości.

Krok 2

Dodaj pomidory pokrojone w ćwiartki, pokrojoną w kostkę marchew, wywar drobiowy (przygotowany wg przepisu na opakowaniu), natkę pietruszki i tymianek. Zagotuj. Zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem, aż warzywa zmiękną.

Krok 3

Zmiksuj zupę do otrzymania gładkiej konsystencji. Dodaj śmietanę. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj gorącą.

anemone_

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej