Klasyczna zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna zupa pomidorowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 pęczek

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukać i zalać wodą. Zagotować i zdjąć łyżką cedzakową szumowiny. Dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem 20 min.

Krok 2

Warzywa umyć, obrać i pokroić w kawałki.Dodać do mięsa i gotować jeszcze 30 min. Następnie wyjąć mięso, a warzywa zmiksować blenderem.

Krok 3

Dodać koncentrat pomidorowy, ziele angielskie i liść laurowy. Gotować jeszcze kilka minut, a następnie zabielić śmietaną zahartowaną kilkoma łyżkami zupy.

Krok 4

Doprawić do smaku Delikatem i cukrem. Zupa doskonale smakuje z ryżem lub makaronem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej