
Składniki
1 opakowanie
3 sztuki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj rosół Knorr.
Krok 2
Zmiksuj pomidory, dodaj do rosołu Knorr.
Krok 3
Na koniec dodaj przecier pomidorowy i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa pomidorowa
Jeśli chcesz przyrządzić prostą, smaczną i uniwersalną zupę, to polecamy przede wszystkim pomidorową. Wykonanie jej podstawowej wersji nie jest czasochłonne. Przede wszystkim potrzebujesz bulionu warzywnego lub mięsnego. Żeby go zrobić, wystarczy ugotować w odpowiedniej ilości wody świeżą włoszczyznę – pod wpływem temperatury warzywa zmiękną i dadzą wyrazisty wywar. Później można je wykorzystać do dowolnej sałatki (np. majonezowej) lub dodać skrojone do przyrządzanej zupy. Podobnie postępuj, gotując bulion mięsny: drobiowy, wieprzowy lub wołowy. By danie zyskało intensywny pomidorowy smak, należy dodać zmiksowane lub podsmażone pomidory, a pod koniec gotowania zaprawić całość przecierem pomidorowym. Możesz z niego zrezygnować lub ewentualnie zastąpić śmietaną. Nie zapomnij o odpowiednim przyprawieniu potrawy. Pomidorową serwuj na gorąco, z makaronem, ryżem, groszkiem ptysiowym lub czosnkowymi grzankami. Bezpośrednio przed podaniem oprósz zupę posiekaną pietruszką bądź koperkiem. Wypróbuj ten uniwersalny przepis.