Zupa pomidorowa z zieloną fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z zieloną fasolką

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1.5 litra

250 gramów

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewke, umyc pokroić w zapałkę, cebule drobno pokroić w kostkę, pomidory sparzyć , obrać ze skorki i pokroić również.

Krok 2

Na rozgrzaną patelnie z masłem dać cebulę, zeszklić, dodać marchewkę, pomidory z sokiem, przesmażyć chwile razem, zalać wodą i dodać kostki bulionowe Gotować ok 20 minut.

Krok 3

Następnie do zupy wrzucić fasolkę i koncentrat. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować razem ok 10 minut az fasolka nabierze miękkości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z zieloną fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z zieloną fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z zieloną fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z zieloną fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z zieloną fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z zieloną fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z zieloną fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z zieloną fasolką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej