Fasola po bułgarsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasola po bułgarsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

60 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz, następnie wrzuć do niej Bulion na włoszczyźnie Knorr i gotuj do czasu, gdy będzie miękka.

Krok 2

Kilka ziaren wyjmij, rozgnieć i ponownie włóż do garnka.

Krok 3

Marchewkę, paprykę i cebulę pokrój w kostkę, wsyp do fasoli. Gotuj przez około 10 minut.

Krok 4

Na oleju zrób zasmażkę z mąki. Dodaj do fasoli, dopraw i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej