
Składniki
5 sztuk
null
null
2 łyżki
2 łyżki
1.5 litra
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, posiekaj w cienkie plasterki i podsmaż na rozgrzanym maśle, oprósz mąką i zasmaż, rozprowadź bulionem.
Krok 2
Wymieszaj dobrze, uważając aby nie powstały grudki gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 3
Dopraw do smaku, tak aby zupa była dosyć ostra i rozlej do żaroodpornych miseczek.
Krok 4
Posyp ostrym startym serem i wstaw na 10 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej