Aromatyczna pomidorówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna pomidorówka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 litr

null

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

null

3 łyżki

null szczypt

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz i zetrzyj na tarce, oprócz pora, którego białą część posiekaj w plasterki.

Krok 2

Podsmaż warzywa na rozgrzanym tłuszczu i zalej 1 l wrzącej wody, gotuj do czasu gdy warzywa zmiękną, po czym wymieszaj zupę z przecierem pomidorowym i roztopionym masłem.

Krok 3

Dopraw do smaku i wymieszaj ze śmietaną.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna pomidorówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna pomidorówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna pomidorówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna pomidorówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna pomidorówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna pomidorówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna pomidorówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna pomidorówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej