
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 kilogram
1 sztuka
5 szklanek
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Miąższ z dyni pokrój w kostkę. Ziarna gorczycy wrzucić na rozgrzany olej. Gdy zaczną pękać dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekane cebule, seler i chili.
Krok 2
Smaż około 2 minut. Dodaj dynię połączoną z bulionem Knorr i krewetkami, oprowadzić do wrzenia.
Krok 3
Gotuj na wolnym ogniu około 30 minut.
Krok 4
Po tym czasie zmiksuj, dodaj śmietanę kokosową. Dopraw solą i pieprzem, posyp posiekaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej