
Składniki
6 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
4 sztuki
500 gramów
3 łyżki
500 gramów
250 gramów
1 pęczek
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zalej suchy groch zimną wodą na noc.
Krok 2
Wszystkie warzywa obierz, umyj i pokrój w kawałki.
Krok 3
W dużym garnku zagotuj wodę, rozpuść w niej kostki Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr i dodaj wszystkie warzywa wraz z grochem, koncentratem pomidorowym i makaronem. Gotuj do, czasu, aż wszystkie warzywa będą bardzo miękkie.
Krok 4
Przed podaniem do zupy dodaj posiekaną natkę pietruszki, startą skórkę z cytryny i świeżo mielony pieprz.
Krok 5
Podawaj udekorowaną listkami tymianku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa warzywna
Bogactwo warzyw, świeże zioła i drobiowo-warzywny bulion to główne składniki tego smacznego dania. Zupa warzywna sprawdzi się zarówno jako codzienne danie obiadowe, jak i przystawka na przyjęciu. Jeśli lubisz ostrzejsze potrawy, możesz dodać do niej odrobinę ostrej papryki i imbiru. Doprawiona świeżym szpinakiem, z dodatkiem młodych ziemniaków, będzie pysznym wiosennym daniem, do którego warto wykorzystać sezonowe warzywa. Planując przygotowanie tej zupy, pamiętaj, by co najmniej dwanaście godzin wcześniej zalać groch wodą, aby odpowiednio zmiękł i napęczniał. Pozostałe warzywa pokrój w kostkę i wrzuć razem z drobnym makaronem, koncentratem pomidorowym oraz namoczonym grochem do rosołu, a następnie gotuj, aż wszystko zmięknie. Zupę warzywną możesz też serwować z kaszą jaglaną lub komosą ryżową zamiast makaronu. Jeśli lubisz zabielaną wersję tej potrawy, podawaj ją z kleksem śmietany. Udekoruj całość świeżym tymiankiem lub rukolą albo posyp czosnkowymi grzankami. Przygotuj to warzywne, uniwersalne danie według naszego przepisu!