Lane kluski z rosołem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lane kluski z rosołem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połącz jajko, szczyptę soli, szczyptę cukru i łyżkę mąki. Wyrób na gładką masę.

Krok 2

Do gotującego się rosołu wlewaj po łyżce masy.

Krok 3

Delikatnie zamieszaj i gotuj na wolniejszym ogniu jeszcze przez 2 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lane kluski z rosołem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lane kluski z rosołem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lane kluski z rosołem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lane kluski z rosołem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lane kluski z rosołem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lane kluski z rosołem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lane kluski z rosołem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lane kluski z rosołem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
26 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej