Zupa grzybowa ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa grzybowa ze śmietaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 ziarna

100 gramów

1 szklanka

null

2 łyżki

2 sztuki

1 szklanka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby wypłucz i odcedź. Zalej letnią wodą, dodaj jałowiec i ziarenka pieprzu, odstaw na kilka godzin.

Krok 2

Namoczone grzyby ugotuj w tej samej wodzie do miękkości. Odcedź wywar przez gęste sito, wyjmij jałowiec i pieprz.

Krok 3

Połącz razem z bulionem z włoszczyzny Knorr i zagotuj. Dopraw do smaku i zaciągnij mąką z mlekiem.

Krok 4

Zagotuj i odstaw z ognia, połącz z roztrzepaną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa grzybowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa grzybowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa grzybowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa grzybowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa grzybowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa grzybowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa grzybowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa grzybowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej