Zupa pieczarkowa z grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pieczarkowa z grzankami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

null

500 gramów

3 łyżki

null

1 sztuka

2 sztuki

null

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść i pokrój.

Krok 2

Cebulę pokrój, zeszklij na maśle, po czym dodaj pieczarki i uduś.

Krok 3

Dodaj kostkę rosołową Knorr, posól i gotuj.

Krok 4

Seler, marchewkę, pietruszkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach a następnie podsmaż na maśle i połącz z pieczarkami.

Krok 5

Po ugotowaniu i przestudzeniu, zmiksuj i zagęść żółtkami, mąką i śmietaną. Dopraw solą i pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pieczarkowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kurczak nadziewany
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej