
Składniki
2 litry
2 sztuki
1
10 dekagramów
20 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
2 dekagramy
20 dekagramów
0.75 szklanki
2 łyżki
4 plastry
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj wywar z wody i bulionetek Knorr.

Krok 2
Boczek pokrój w kostkę, następnie podsmaż.

Krok 3
Pokrój drobno pieczarki i cebulę. Dodaj pokrojone pieczarki i cebulę do boczku. Podsmaż wszystko razem i dodaj do wywaru.

Krok 4
Opłucz i pokrój w kostkę kapustę włoską, dodaj do wywaru i ugotuj.

Krok 5
Pokrój szynkę w paski, ogórki w plastry. Pod koniec gotowania dodaj do zupy szynkę, koncentrat pomidorowy i ogórki.

Krok 6
Wymieszaj mąkę ze śmietaną. Dodaj do zupy i gotuj 10 minut.

Krok 7
Dopraw do smaku kostką Rosołu z kury Knorr. Polewkę z boczkiem podawaj posypaną natką pietruszki z dodatkiem plasterka cytryny.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej