Ekspresowa zupa orientalna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ekspresowa zupa orientalna

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

20

heart
168 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

159 osób wydrukowało

Pobierz pdf

298 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 litr

1 szczypta

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować 1 litr Rosołu z kury Knorr

Krok 2

Dodać chińską mieszankę warzyw oraz liście kafiru. Gotować 10 minut

Krok 3

Wlać sos sojowy, dodać makaron ryżowy i chili. Gotować 2-4 minuty

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekspresowa zupa orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekspresowa zupa orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekspresowa zupa orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekspresowa zupa orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekspresowa zupa orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekspresowa zupa orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekspresowa zupa orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekspresowa zupa orientalna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa zacierkowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej