
Składniki
400 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
0.25 sztuki
100 gramów
zacierki:
1 sztuka
5 łyżek
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Plastry boczku ułóż na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem i piecz w piekarniku w temp. 180*C przez 10 min. Następnie przełóż na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Pokrój w paseczki.

Krok 2
Ziemniaki oraz warzywa korzenne obierz i pokrój w kostkę. Zalej wodą, dodaj kostkę Knorr i gotuj do miękkości.

Krok 3
Jajko wbij do miseczki, dodaj mąkę, wodę i dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Z tak przygotowanego ciasta uformuj dłońmi zacierki.

Krok 5
Gotowe zacierki wrzuć do zupy i gotuj jeszcze 5 min. Następnie dodaj boczek i podawaj.


Dobra rada:
Doskonałym dodatkiem do zup będzie koperek lub natka pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej