Zupa fasolowa po kapitańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa fasolowa po kapitańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

1.5 litra

2 łyżki

20 gramów

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę przebierz, opłucz, zalej zimnym wywarem, zagotuj i pozostaw na 2 godziny.

Krok 2

Grzyby umyj, namocz, ugotuj i pokrój w paski.

Krok 3

Następnie połącz z fasolą, śmietaną i łazankami, po czym gotuj 5 minut.

Krok 4

Dopraw do smaku. Posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa fasolowa po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa fasolowa po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa fasolowa po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa fasolowa po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa fasolowa po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa fasolowa po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa fasolowa po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa fasolowa po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
16 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej