Zupa pieczarkowa ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pieczarkowa ze śmietaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

150 mililitrów

400 gramów

1 szczypta

30 gramów

2 łyżki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść, opłucz, pokrój w paseczki i usmaż.

Krok 2

Następnie zalej wywarem i gotuj około 6-8 minut.

Krok 3

Tłuszcz rozgrzej, wymieszaj z mąką i zasmaż.

Krok 4

Połącz z wywarem, śmietaną i zagotuj.

Krok 5

Dodaj posiekaną natkę pietruszki i dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej