Zupa hrabiego Tyszkiewicza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa hrabiego Tyszkiewicza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

2 łyżki

500 gramów

2 sztuki

1.5 litra

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora oczyść i opłucz w lekko zakwaszonej wodzie. Następnie podziel na cząstki i ugotuj w wywarze.

Krok 2

Mięso i royala pokrój w paski. Dodaj do zupy.

Krok 3

Dolej śmietanę i zagotuj.

Krok 4

Do zupy dodaj żółtka i natkę. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa hrabiego Tyszkiewicza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa hrabiego Tyszkiewicza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa hrabiego Tyszkiewicza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa hrabiego Tyszkiewicza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa hrabiego Tyszkiewicza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa hrabiego Tyszkiewicza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa hrabiego Tyszkiewicza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa hrabiego Tyszkiewicza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej