Kaszotto z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto z warzywami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

750 mililitrów

1 sztuka

250 gramów

4 sztuki

100 gramów

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę Knorr zagotuj w 500ml wody. Dodaj kasze orkiszową oraz pęczak i gotuj powoli pod przykryciem 15 minut. W razie konieczności wlej więcej wody. Następnie dodaj komosę i gotuj kolejne 15 minut.

Krok 2

Brokuł podziel na mniejsze różyczki. Dymkę w paseczki. Szpinak umyj i osusz, a tymianek oberwij z gałązek.

Krok 3

Grzyby lekko posiekaj, cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju aż nabiorą złotej barwy. Dodaj dymkę, tymianek i brokuł. Smaż jeszcze kilka minut.

Krok 4

Teraz wymieszaj ugotowaną kaszę z usmażonymi warzywami. Dodaj szpinak. Podawaj w głębokich talerzach.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do dania możesz dodać tarty parmezan i kawałki orzechów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kaszotto z warzywami Kaszotto z warzywami

Risotto znane jest już od wieków. Trzeba przyznać, że coraz popularniejsze kaszotta, przyrządzane na różne sposoby, mogą śmiało z nim konkurować w kategoriach wyśmienitego smaku oraz uniwersalności. W naszej wersji łączymy aż dwa rodzaje kasz i komosę ryżową z solidną porcją grzybów oraz warzyw. Oto przepis na kaszotto z warzywami, czyli roślinne danie na bogato!

Dla kogo?

Składniki potrawy zostały dobrane tak, by każdy mógł znaleźć w niej swoje ulubione smaki. Kaszotto z warzywami bez żadnych obaw włączysz nawet do restrykcyjnej diety wegańskiej.

Na jaką okazję?

Kaszotto z warzywami to sprytny sposób na warzywny obiad. Nie musisz każdego składnika podawać osobno. Wszystko wymieszaj w jednym dużym garnku i serwuj w głębokich talerzach, które zmieszczą solidną porcję pysznego obiadu.

Czy wiesz, że?

W przepisie na kaszotto warzywne możesz wykorzystać mrożony brokuł. Weź jednak pod uwagę, że warzywo będzie trzeba wcześniej krótko podgotować.

Dla urozmaicenia:

W roli grzybowego składnika w kaszotto z warzywami sprawdzą się pieczarki, boczniaki, podgrzybki i borowiki.