
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
300 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
null
1 łyżeczka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 3
zagotuj 1 l wody i włóż marchewkę oraz Bulion na włoszczyźnie Knorr. gotuj 10 minut. po tym czasie dodaj fasolkę szparagową, selera i i paprykę.
Krok 4
po następnych 10 minutach dodaj resztę warzyw i gotuj do miękkości.Ugotowane warzywa odcedzić.
Krok 5
dodaj oliwę, dopraw pieprzem i majerankiem.
Krok 1
Fasolkę szparagową oczyść i pokrój. Cukinię i bakłażana pokrój na pół plastry,
Krok 2
marchewkę po obraniu pokrój w plastry. paprykę i selera pokrój w paski.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej