Dietetyczna sałatka jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dietetyczna sałatka jarzynowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

300 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

null

1 łyżeczka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

zagotuj 1 l wody i włóż marchewkę oraz Bulion na włoszczyźnie Knorr. gotuj 10 minut. po tym czasie dodaj fasolkę szparagową, selera i i paprykę.

Krok 4

po następnych 10 minutach dodaj resztę warzyw i gotuj do miękkości.Ugotowane warzywa odcedzić.

Krok 5

dodaj oliwę, dopraw pieprzem i majerankiem.

Krok 1

Fasolkę szparagową oczyść i pokrój. Cukinię i bakłażana pokrój na pół plastry,

Krok 2

marchewkę po obraniu pokrój w plastry. paprykę i selera pokrój w paski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dietetyczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dietetyczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dietetyczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dietetyczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dietetyczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dietetyczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dietetyczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dietetyczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej