Krokiety z kawałkami roślinnego a'la kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z kawałkami roślinnego a'la kurczaka

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

nadzienie:

160 gramów

100 gramów

100 gramów

200 gramów

2 sztuki

70 mililitrów

10 mililitrów

sos beszamelowy:

1 litr

80 mililitrów

120 gramów

30 mililitrów

ciasto:

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobno posiekaj kawałki roślinnego a'la kurczaka i odłóż na bok.

Krok 2

Aby zrobić nadzienie, na oleju podsmaż cebulę, marchewkę, pora i czosnek na złoty kolor.

Krok 3

Dodaj kawałki roślinnego a'la kurczaka i całość podsmaż.

Krok 4

Następnie dodaj bulion warzywny, gotuj na wolnym ogniu.

Krok 5

Przygotuj sos beszamelowy – w osobnym rondlu zrób zasmażkę w tradycyjny sposób, podgrzewając oliwę z oliwek i dodając mąkę. Gotuj przez kilka minut. Dodaj trochę napoju migdałowego i cały sos sojowy, zagotuj i mieszaj, aż beszamel uzyska odpowiednią konsystencję. Jeśli jest za gęsty, dodaj trochę więcej napoju migdałowego i podgrzewając, kontynuuj mieszanie, aby go rozrzedzić.

Krok 6

Przygotowane nadzienie dodaj do sosu beszamelowego i dobrze wymieszaj.

Krok 7

Zmocz ręce i z powstałej masy uformuj krokiety. Zwilż je odrobiną wody i dokładnie obtocz we wcześniej zmieszanej mące kukurydzianej (polencie) i bułce tartej.

Krok 8

Smaż krokiety na złoty kolor i od razu podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z kawałkami roślinnego a'la kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z kawałkami roślinnego a'la kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z kawałkami roślinnego a'la kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z kawałkami roślinnego a'la kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z kawałkami roślinnego a'la kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z kawałkami roślinnego a'la kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z kawałkami roślinnego a'la kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z kawałkami roślinnego a'la kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej