
Składniki
100 gramów
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
2 łyżki
2 szczypty
2 szczypty
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzej niezbyt mocno oliwę. Szynkę pokrój a kotkę i obsmaż na oliwie.
Krok 2
Cukinię umyj,odetnij końce i bez obierania pokrój w kostkę, dodaj do szynki. Młoda marchewkę oskrob i pokrój na małe kawałki, dodaj do cukinii. Oliwki pokrój w mniejsze kawałki i dodaj do dania.
Krok 3
Warzywa oprósz przyprawami i wymieszaj. Duś pod przykrywką na niewielkim ogniu ok 10 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej