Cukinia duszona z szynką i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia duszona z szynką i oliwkami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

2 łyżki

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzej niezbyt mocno oliwę. Szynkę pokrój a kotkę i obsmaż na oliwie.

Krok 2

Cukinię umyj,odetnij końce i bez obierania pokrój w kostkę, dodaj do szynki. Młoda marchewkę oskrob i pokrój na małe kawałki, dodaj do cukinii. Oliwki pokrój w mniejsze kawałki i dodaj do dania.

Krok 3

Warzywa oprósz przyprawami i wymieszaj. Duś pod przykrywką na niewielkim ogniu ok 10 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia duszona z szynką i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia duszona z szynką i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia duszona z szynką i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia duszona z szynką i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia duszona z szynką i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia duszona z szynką i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia duszona z szynką i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia duszona z szynką i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Udka pieczone z ryżem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej